Овогодишњи, четрнаести по реду Прозефест биће одржан у онлајн форми, а програм фестивала биће доступан најширем аудиторијуму на званичном Јутјуб каналу Културног центра Новог Сада. Прозефест ће се одржати од 16. до 18. децембра.

Традиционално, и ове године уприличили смо уводни програм „У сусрет Просефесту“ који ће бити одржан 15. децембра и посвећен је недавно преминулом писцу из Босне и Херцеговине – Бекиму Сејрановићу. Главни фестивалски програм угостиће реномиране ауторе из земље и иностранства. Публика ће имати прилику да прати књижевне разговоре које ће и ове године уз књижевне критичаре модерирати новосадски гимназијалци.

Гости 14. Међународног фестивала прозе су: Румена Бужаровска (Северна Македонија), Лана Басташић (Хрватска/Србија), Семездин Мехмединовић (Босна и Херцеговина), Дарко Цвијетић (Босна и Херцеговина), Карил Филипс (Велика Британија) и Јовица Аћин (Србија).

Међународна књижевна награда „Милован Видаковић“ која се додељује од другог издања фестивала ове године припала је есејисти, приповедачу и романописцу Јовици Аћину. Програм 14. Међународног фестивала прозе биће доступан на званичном Јутјуб каналу КЦНС од 15. децембра с почетком у 12 часова.